Wat voor ruimte zoek je?
Werkplek Flexplek Vergaderzaal
16 augustus

TOP 3 Werkplek trends die door Covid-19 zijn versneld

Nu bedrijven hun kantoren langzaamaan heropenen, krijgt het nieuwe hybride werken vorm. Daarmee raakt ook de ontwikkeling van hospitality in een stroomversnelling. Want als het kantoor niet langer het middelpunt, maar één van de plekken is waar werknemers terecht kunnen, verandert de rol. 

Na de noodgedwongen opmars van het thuiswerken volgt een minstens zo ingrijpende stap, die van de terugkeer naar kantoor. Bedrijven zijn met de komst van COVID-19 aan het denken gezet. Hoe ziet de toekomstige werkplek eruit? Wat is de functie van een fysieke locatie? En welke waardevolle inzichten uit deze zeldzame periode worden omgezet in blijvende verandering? De ervaringen hebben in ieder geval in hoog tempo tot een nieuwe kijk op werken geleid. 

Onderzoek laat zien dat het aantal thuiswerkdagen stijgt van gemiddeld 0,6 naar 1,8 per week. Daarnaast verwachten experts dat hybride werkvormen versneld worden omarmd: in korte tijd steeg het percentage van 29 tot maar liefst 81 procent.

Kantoren blijven in deze situatie zonder meer belangrijk, wel verandert de betekenis ingrijpend. In plaats van één plek, krijgen bedrijven te maken met een ecosysteem van diverse omgevingen. De centrale werkvloer als ontmoetings- en servicescentrum wordt aangevuld door een door de werkgever gefaciliteerde thuiswerkplek, regionale flexwerklocaties met meer voorzieningen en externe vergaderruimtes. 


easymeeting is een handige uitbreiding van de diensten om eenvoudig en overzichtelijk externe werkplekken, dagkantoren en vergaderruimtes te reserveren.